tiistai 22. huhtikuuta 2014

TREENEISSÄ JA KISOISSA


Henccan treenit Nuuksiossa eivät menneet ihan putkeen. Valkoinen hiekka ja pitkät varjot esteiden edessä ja takana sai tammat hieman kyttäämään ja ottamaan pari kieltoa. Jopa Donna kielsi pari kertaa, vaikka se nyt ei koskaan pysähdy, ei missään tilanteessa.. Pepiltä onnistuin jopa lentämään vesiokserin sekaan pää edellä, tuloksena aivotärähdys.. Peppi oli ihmeissään kun kuski poistui kesken kaiken kyydistä, oli nimittäin ensimmäinen kerta kun siltä tipuin! Koska vieras paikka aiheutti niin paljon haasteita niin täytyy nyt vaan enemmän kiertää eri paikoissa tammojen kanssa, varsinkin ulkokentillä.. Tammat ovat kulkeneet niin hyvin että ihan unohtaa niiden olevan kokemattomia nuoria hevosia, joilla takana vasta alle vuosi kisoja, eikä suht ollenkaan treenejä muuten kuin kotona. No koti on suhteellinen käsite, olihan ne reissaamassa Saksassa ja Hollannissa viime vuonna :)

Hencca korjaili mun istuntaa ja saikin sen aika hyvälle mallille, varsinkin esteeltä alas tullessa löytyi parempi tasapaino. Donnakin saatiin hyppäämään hieman suorempaa ja todettiin, että vinoon hyppääminen taitaa johtua kuskista, ei hevosesta..

Ypäjällä meni suht hyvin. Peppi oli super hyvä ja meni molemmat päivät varman oloisesti nollaa. Donnalla 5 viikon kisatauko näkyi yli-innokkuutena, malttia olisi voinut olla enemmän ja otti häslätessä molempina päivinä yhden pudotuksen. Sunnuntain 120 radassa oli kyllä sen verran kinkkisiä suhteutettuja sekä kaksi sarjaa, niin täytyy olla tulokseen tyytyväinen. Maltoin miettiä istuntaakin hypyissä ja videoltakin näkyi, että kuski heilui vähemmän! Omaa videota ei saatu, mutta onneksi Ruutsalo oli kameran kanssa maisemissa, ja videot löytyi tubesta Ypäjä Spring Show nimellä!
Tammat käyttäytyi upeasti ja hoitaja Fanni sai helposti pidettyä kahta auringossa nuokkuvaa tammaa yksin radan kävelyn ajan. Oli mahtava keli ja mukavaa seuraa!

Kerava jää väliin kun tammat raspataan tänään. Seuraavana siis ensimmäinen Racing osakilpailu Korpikylässä! Sitä ennen parit treenit vierailla kentillä, jotta ensimmäinen ulkokisa sujuisi sitten ilman ongelmia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti