maanantai 26. tammikuuta 2015

TUNTEJA SELÄSSÄ

Uusia ratsastettavia on tullut paljon, ja päivittäin tullut ratsastettua 4-5 hevosta. Ihanaa päästä kehittämään uusia tuttavuuksia eteenpäin! Oma ratsastus tuntuu nyt varmalta ja hyvältä, mutta vieläkin kroppa on hieman vino, eli paino oikealla. Yksi tamma loikkasi viikko takaperin oikean jalan päälle, ja koko jalka meni mustaksi sekä tuplakokoiseksi, mutta viikon verran istunta tuntunut vihdoin suoralta kun oikea jalka niin kipeä. Hmm eli seuraavan kerran kun taas vinoudun niin tietää millä homma saadaan nopeasti korjattua! :)

Viime torstaina tammat Henccalla Nuuksiossa treeneissä, ja huh kun oli vaikea tehtävä. Piruettilaukassa piti tulla pysty-pysty 7 metriä kahdella laukalla, ja sitten pysty-45 astetta-okseri-okseri-pysty linjaa, ensimmäinen väli n 9 metriä ja siihen kolme laukkaa. Pepin hyppy vei liikaa eteenpäin pystyillä, joten sen kanssa oli aika haastetta saada selkä pyöristymään ja hyppy aikaisemmin alas. Linjaa Peppi teki superhienosti, ja taisi tamma tykätä haasteesta kun hyppykin parani huomattavasti.

Donnalle tehtävä oli helpompi, ja tamman elastisuus teki tehtävästä jopa helpon. Tai sitten kuski vaan tajusi miten pitää ratsastaa, kun Pepillä oli ensin tahkonut tunnin verran samoja tehtäviä. Donna hyppäsi linjaa aika isona, n.140cm, ja Hencca jopa kysyi ensimmäistä kertaa että voiko mun hevonen mennä näin isoa. Totesin että on voitava, onhan se jo 7-vuotias. Donna teki hienoja hyppyjä ja ei hipaissutkaan puomia koko treeneissä. En muista koska olisi pudottanut viimeksi, olisiko nyt löytynyt oikea hyppykaari, ei ylihyppäystä vaan juuri sopivasti!

Peppi joutui nyt töihin, koska aloin epäillä ettei 3 kuukautta voi olla kipeä kasvusta. Ja kappas kummaa, tamma liikkuu nyt hyvin! Taisi olla vain liikaa virtaa ja huonoa läpiratsastusta, koska laukka tuntuu nyt hyvältä, isolta ja tasapainoiselta.

Tällä viikolla Herve Godignonin valmennus Pepillä Ypäjällä torstaista lauantaihin. Tai vieläkin hieman arvon kummalla mennä: Hencca oli sitä mieltä että ykköshevosella pitää mennä, ja Donna olisi näistä se laadukkaampi. Itse taidan kuitenkin tuumata niin, että Donna toimii nyt niin hyvin, etten halua muuttaa mitään toistaiseksi. Pepillä taas homma ollut hakusessa, eli se tarvitsee treeniä enemmän kuin Donna, sekä Peppi sinne HIHSsin perusteella myös kutsuttu. Pepin kanssa myös tulevaisuus edessä, ja pystyn ammentamaan treeneistä vielä pitkään oppia. Donnan tulevaisuudesta ei voi sanoa kuin että isojen luokkien hyppääjä, mutta ei välttämättä mun kanssa, riippuu kauan tuo oma lompakko venyy ja paukkuu. Toivotaan että hyvä haltija taikoo sinne euroja taas yön aikana!

Joka tapauksessa ihanaa päästä reissuun ja kuuntelemaan hyviä luentoja valmennustapahtumaan, sekä saamaan vinkkejä treeniin!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti