tiistai 6. tammikuuta 2015

TREENIÄ

Pepillä on ollut vaikeuksia löytää tasapainoa laukassa loman jälkeen, mutta nyt viimeisen viikon ollut oikein hyvä ja tasapaino uudella isommalla kropalla on alkanut löytyä. Toivotaan että kasvu alkaisi olla lopuillaan, mutta veikkaan että vielä tulee jonnekin lisää senttejä, sen verran tamma makoilee ja nuokkuu. Kasvaminen taitaa olla rankkaa!
Donna löytänyt aivan uuden kokoamisasteen ja paremman tasapainon, kun on todella hyvä ja rento ratsastaa sekä kasvattaa aika lailla ylälinjaa tällä hetkellä. Ollaan tehty kyllä paljon kokoamista, mm. sik-sak sulkuja laukassa ja laukkapiruettejakin väännetty.

Viikko sitten maanantaina oltiin Henccalla Nuuksiossa treeneissä ja Donna ei varmaan koskaan ole ollut niin rento, mutta samalla hypännyt äärimmäisen terävästi. On selkeästi suorempi ja voimakkaampi myös hypyssä, sekä keskittyy tehtäviin oikein hyvin.
Peppi oli hieman vielä ruosteessa kun hyppytaukoa kertyi 5 viikkoa. Ennen näitä treenejä teki vain kerran pieniä in and outeja. Hypyt oli aika vinoja ja laakoja, mutta tietäähän ainakin minkä kanssa on tehtävä töitä: suoremmaksi, rennommaksi ja parempaan tasapainoon siis.

Sunnuntaina molemmat hyppäsivät jumppaa, pysty-pysty-pysty reilu 9 metrin väleillä. Peppi oli jo suorempi ja hyppy pyöreämpi, johtuu varmasti paremmasta tasapainosta laukassa. Donna oli erittäin hyvä ja hyppäsi kevyesti tallilaisten mielestä "ihmisen kokoisia" esteitä, tehden linjaa 135-140 tasolla, odottaen itse väleissä. Kuskista esteet tuntui lähinnä maahankaivetuilta ja se vasta hauskaa onkin: vielä viime kesänä kaikki esteet Donnan kanssa meinasi poistaa kuskin kyydistä kesken kaiken ja hypyt oli 180cm korkeudelta, nyt hyppää ilmavasti ja pyöreästi mutta ei liikaa. Toivottavasti myös oma istunta esteen päällä on paranemaan päin, ainakin helpoilta hypyt nyt tuntuivat!

Ihanaakin ihanampi uusi Iris Bayer takki saapui vihdoin!! Tallipäivän jälkeen oli mukavaa mennä ruokaostoksille ja näyttää vieläkin hyvältä uutuuttaan kiiltelevän takin kanssa :) Aina talliromppeissa kun kulkee aamusta iltaan, niin tuollainen uusi ihanuus päällä saa olon tuntumaan superhyvälle!

Tämän viikon sunnuntaina mennään pitkästä aikaa Pantsuun. Piia nähnyt tammat viimeksi viime keväänä. Mielenkiintoista kuulla, mitä hän on niiden kehityksestä mieltä ja mitä saadaan kotiläksyksi!

2 kommenttia:

  1. Tosi kivaa tekstiä! Vielä olis kivaa jos saisi videoita tai kuvia lisäksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia! Kuvissa ja videoissa haasteena se, että tarvitaan joku sinne kameran taakse. Ja kun hoitajakin on usein laittamassa toista hevosta kuntoon, niin tarvittaisiin kolmas henkilö kuvaajaksi. Mutta lupaan yrittää ;)

      Poista