keskiviikko 4. helmikuuta 2015

HERVE GODIGNON

Viime viikolla oltiin Pepin kanssa Ypäjällä torstaista lauantaihin Herve Godignonin valmennusklinikassa. Peppi sai kehuja ratsastettavuudesta, ja kuski paljon vinkkejä tamman tasapainon kehittämiseen varsinkin laukassa.

Torstaina Peppi toimi hyvin, mutta oli taas aika lavoilla laukassa. Tehtiin paljon sileällä hommia, ja hypättiin vain helppoja pieniä yksittäisiä esteitä.

Perjantaina haasteelliseksi osoittautui isoakin isompi in-out linja, jonka Herve nosti aina 120 cm korkeuteen. Pepillä selkeästi hieman oman kropan tuntemus hukassa, koska otti kerran hyvin pahasti jaloilleen sarjalla, vaikka tuli ihan ok siihen sisälle. Ajattelin sen korjaavan seuraavalla kerralla, mutta ottikin vielä pahemmin jaloilleen, niin että toisesta takasesta lähti nahkat. Siitä tamma pelästyi niin pahasti, ettei suostunut menemään sarjalle päinkään ennenkuin se oli laskettu hyvin alas ja helpotettu tehtävää. Lopulta sitten meni hieman isompanakin, ja sai taas itseluottamuksensa takaisin. Kysyin Herveltä että toinko huonosti tai ratsastinko huonosti, kun tällainen pelästyminen pääsi käymään, mutta Herve totesi että "you did good, the horse just did not figure it out this time and got scared".

Lauantaina mentiin rataa, ja Peppi oli todella pehmeä suusta ja hyppäsi taas luottavaisesti sekä tarkasti, ja tasapaino laukassa tuntui hyvältä.

Herven klinikka herätti paljon ajatuksia ja aiheutti jopa hetkeksi pienen myllerryksen omassa ajatusmaailmassa sekä koulutusmetodeissa. Ehkäpä tästä johtuen myös Hevosurheilun haastattelijalla meni mun kanssa vellit ja puurot sekaisin, kun netissä julkaistu haastattelu oli ihan siansaksaa, ja ratsastajat sekä hevoset ja koko sanoma oli aivan sekaisin. En ehkä osannut jäsennellä juuri ko haastatteluhetkellä kokemaani tai sitten haastattelijan muistiinpanot olivat hieman puutteellisia, mutta lopputulos oli jokseenkin koominen ja sain hyvät naurut sitä lukiessa :)

Herve painotti tekemistä hevosen mukana, hevosen ehdoilla, jatkuvasti kouluttaen hevosta paremmaksi ja parempaan tasapainoon. Ratsastajan tehtävä on auttaa hevosta ymmärtämään apuja ja omaa kroppaansa, ja auttaa hevosta oivaltamaan itse asioita. Kaikki tämä on tehtävä pehmeästi, liikkeen mukana, keskustellen mutta selkeästi kertoen, mitä halutaan. Herven ratsastusta oli mahtavaa seurata, hän oikeasti hymyili kiivetessään joka hevosen selkään! Siinä on tavoitetta, aina positiivista vahvistamista sekä hevosille että valmennettaville, hetkessä elämistä ja elämästä sekä näistä upeista kokemuksista nauttimista!

Tänään oli ohjelmassa Pepillä samanlainen in-out tehtävä kuin Ypäjällä, mutta max 60cm korkuisena. Hyvin sujui, vaikka alkuun tamma oli hieman jännittyneen oloinen. Toivottavasti itsetuntoa on nyt pönkitetty, ja tamma siinä uskossa ettei in-out sarjat oikeasti pure!

Donna hyppäsi eilen soveltaen Herven klinikalla oppimaani, ja herranjumala kun tamma hyppäsi upeasti! Myös muut ratsutettavat toimineet todella hyvin, joten vaikka kaksi ihmisikää meneekin tämän lajin oppimiseen, niin ainakin tämä kuski sai Herveltä paljon apuja tälle matkalle!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti