sunnuntai 12. tammikuuta 2014

TALVI TULI


Tulihan se lumi ja kylmä sieltä, vaikka toivoin että tänä vuonna olisi jäänyt välistä. Täytyy pitää peukkuja, ettei tule liian kylmä, jotta kisakausi saadaan suunnitellusti käyntiin jo helmikuussa.

Mikon treenit viime lauantaina meni suht ok, vaikka oli vähän epäonneakin matkassa. Pepillä lähti kenkä kesken treenin ja sivukäänne painui kavion sisään, jota arkoikin sitten pari päivää. Oli koko viikon lomalla ja eilen ensimmäistä kertaa taas treeniin, onneksi liikkui puhtaasti! Ja on tamma viisas, viikko lomaa ja minulla ei edes käynyt mielessä juoksuttaa. Hirmuisasti oli virtaa kun vielä ensimmäinen pakkaspäivä pitkään aikaan, mutta keskitti kaiken energian työntekoon! Mun luotto 5vee, ei pompi tai loiki turhia koskaan :)

Donna kulki Mikon treeneissä oikein hyvin, mitä nyt otti hieman kierroksia kun alkuverryttelyssä mentiin taas todella kovassa tempossa eteen. Minä kun luulin taas treenanneeni isoa laukkaa eteen niin tuolla sen jälleen kerran huomasi etten ehkä sitten kuitenkaan riittävän isosti, tai ainakaan niin isosti kun Mikko haluaa. Eli mentiin sitten eka vartti melkeinpä niin kovaa kun hevosesta lähtee. Donna ei vieläkään jaksa kantaa itseään riittävästi reippaassa tempossa, selkeästi tippuu etupainoiseksi hyvin nopeasti kun tempoa pitää yllä eikä pysy niin koottuna kuin normaalitemmossa. No täytyy jatkaa voimaharjoituksia! Ja muistaa että tamma on ollut satulassa vasta 1,5 vuotta, ei se voima ja kestävyys siellä voi vielä ollakaan..
Mentiin rataa jossa 20 metrin pysty-okseri väliä vaihdellen 4:llä ja 5:llä askeleella. Alkuun mietitytti joutuuko neljällä askeleella ampumaan ihan kiitoa mutta ei, isolla hypyllä sisään ja rauhassa sujuen venyi tamma myös neljällä tuota väliä helpon oloisesti.

Donnalla kävin torstaina Livin koulutunnilla, ja tehtiin kokoamista sekä väistöjä ja sulkuja. Käyn todella harvoin koulutunneilla mutta tuntui mukavalta saada vinkkejä sekä kokoamiseen että suoristamiseen. Donna kun on niin elastinen että pakan kasassa pitäminen on välillä haastavaa. Miten sitä yksi hevonen voikin osata mennä kropastaan viiteen eri suuntaan samanaikaisesti?!

Tänään estetreenit kotona Donnan kanssa, Peppi taitaa hypätä varmuuden vuoksi vasta ensi viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti