lauantai 4. lokakuuta 2014

UUSIA TUULIA

Niin kiirettä on pitänyt, ettei ole ehtinyt edes tänne kirjoitella. Racing -voiton rohkaisemana päätin siirtyä kokonaan hevosalalle. Olen jo aiemmin tehnyt pelkästään hevoshommia, sekä ratsastuksenopettajana ratsastuskoulussa että ulkomailla ratsuttajana, mutta nyt aika tuntui oikealta uskaltautua täyspäiväiseksi yrittäjäksi.

Jatkossa tarjoan ratsutuspalveluita Metsäniityn tallilla Tuusulassa sekä hevosen omistajien kotitalleilla, sekä valmennan aiempaa enemmän ratsukoita. Hevosia tulee ulkomailta sekä kilpailutettavaksi että myyntiin.

Omat tammat ovat kulkeneet hyvin. Peppi teki upeat radat Ypäjällä viime viikonloppuna, mutta sunnuntaista jäi aika harmistus: Prohay finaalissa115cm tein nopeaa nollarataa uusinnassa, mutta viimeiselle esteelle en uskaltanutkaan noudattaa radankävelyssä tekemääni suunnitelmaa ratsastaa viimeinen linja seitsämällä laukalla. Turha himmailu viimeiselle esteelle aiheutti pudotuksen ja samalla Prohay Finaalin voitto karkasi käsistä. Kyllä harmittaa!

Donna on käynyt treeneissä Henccalla hypäten 130-140 tehtäviä. Muutin kokonaan tyyliä tamman kanssa, vaihdoin gägiin kaksilla ohjilla ja ratsastuksen enemmän kevyemmäksi jenkkityyliksi. Tamma hyppää upeasti ja kun uusi tyyli on kunnolla hanskassa, uskoisin että tamman ylihyppääminen vähenee ja uusi, rennompi Dorette B alkaa tekemään pelkkää nollaa, ilman puolen metrin ilmavaraa joka turhaan kuluttaa hevosta! Yritän vieläkin saada pidettyä tamman itselläni, koska olisi hulluutta luopua näin hyvästä hevosesta. Ostaja Saksassa olisi valmiina, mutta jos vain millään saan lompakon riittämään, niin kilpailen vielä ensi kauden tällä upealla tammalla!

Myös Peppi on käynyt treenaamassa Henccalla pariin otteeseen, ja Hencca välillä innostuu nostamaan esteet aika tappiin näin nuorelle hevoselle. Peppiä ei sikäli haittaa, itsetunto on kohdillaan ja hyppää sitä paremmin, mitä korkeammalla puomit ovat. Pepin kanssa valmistaudutaan nyt HIHSsiin. Peppi on käynyt paljon maastossa ja kuopilla kiipeilemässä, ja koulutreenissä alan vaatia enemmän kokoamista.

Tampereella 12.10 on nuorten hevosten kymppi jonne lähtee molemmat tammat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti