maanantai 13. lokakuuta 2014

TAMPEREELLA


Eilen molemmat tammat kävi Tampereella hyppäämässä nuorten hevosten kympin. Ihana kisapaikka nuorille, tilaa sekä verryttelyssä että areenalla, ja kaikki toimi moitteetta!

Donna oli todella rento koko reissun ja hyppäsi rauhallisen radan. Yksi puomi tuli alas mutta olin todella tyytyväinen: pääsin ratsastamaan koko radan ilman painetta kädellä tai jalalla, ja tamma hyppäsi rentoja normaaleja hyppyjä ilman puolen metrin ilmavaraa. Näyttää että treeni on mennyt oikeaan suuntaan. Vaikka harmitti sikana olla menemättä Racing ja Prohay finaaleihin, niin kyllä taisi kannattaa rakentaa hevosta tällä uudella rennommalla metodilla, niin hyvältä tamma nyt tuntuu!

Peppi ei ehtinyt verkkailla paljoa kun tammojen lähdöt niin lähekkäin, ja jäi aika pinkeäksi. Katseli radalla seiniä ja mainoksia, mutta keskittyi esteisiin hyvin ja niitä ei taaskaan katsonut ollenkaan. Peppi teki hyvän nollan, vaikkei ehkä lyhyen verryttelyn takia ollut niin avuilla kuin normaalisti. Toivotaan ettei HIHSsissä katsele laitoja ihan noin paljon, muuten voi olla haasteellista saada tehtyä rentoa rataa! Jännä hevonen sikäli, katsoo aina todella paljon kaikkea mutta esteille ei jarrailla. Seiniä voidaan oikeen väistää kylkimyyryä, mutta jos seinässä kiinni on este niin sitten sinne seinän viereen voi mennä ihan rennosti :)

Ratsutuksessa ja myynnissä ollut Polyfino-Volatire tamma Britney meni heti ensimmäiselle kokeilijalle, ja siitä tulikin todella paljon kyselyitä. Kiva, kyvykäs ja helppo tamma, mikäs tuollaisia on myydessä ja mukavaa oli sitä pari viikkoa työstää! Näyttää siltä että ensi kuun alussa tulee kolme kivaa 5-vuotiasta myyntiin, joista parista melkein toivoisi etteivät mene heti, niin lahjakkailta estehevosilta vaikuttivat! Sääli että kisat alkaa olemaan loppu, niillä olisi mukavaa ollut ottaa parit nuorten hevosten luokat! No ehkä Tampereelle marraskuun puoliväliin voisivatkin ehtiä.

Pepillä siis ohjelmassa seuraavana HIHS, ja molemmat omat tammat käy marraskuussa Ypäjällä ja Tampereella. Sitten alkaa kauden kisat olemaan siinä. Mutta talvitauko on siitä mukava, että pääsee taas työstämään ja rakentamaan hevosia ihan eri tavalla kuin kisojen keskellä. Peppi voisi saada hieman huiliakin, sen verran on hommia tehnyt tällä kaudella!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti