tiistai 26. elokuuta 2014

NHF

Peppi meni upean viikonlopun Ypäjällä nuorten hevosten festivaaleilla. Perjantain verkkaluokassa metrissä nolla, vaikka olikin aika jännittynyt ja katseli kaikkea. Lauantaina olikin hyvin rento ja teki 5 vee Derbyyn nollan ensimmäisessä osakilpailussa, sekä taisteli Noviiisifinaalin voitosta 120 uusinnassa. Voittaja uskalsi kuitenkin hanattaa vielä kovempaa kuin minä ja tuloksena meille siis Noviisifinaalin toinen!
Sunnuntaina tammalla todella paljon virtaa ja hyppäsi upeasti, mutta kuski nukkui yhtäkkiä kesken radan ja tuloksena yksi kielto sekä aikavirhe. Tulin 24m trippeli-pysty kaarevalle suhteutetulle sisäkaarretta ja ajattelin sujuvan helposti viidellä, mutta oltiinkin tulossa viidellä ja puolella. Tämän takia annoin käytännössä hevosen vain jatkaa linjaa ohi esteen missä ei ehkä ollut mitään järkeä, mutta enpähän halunnut huonoa kokemusta rysäyttämällä veden sekaan, sillä saa nimittäin helposti pelokkaan hevosen. Nyt harmittaa, olisi pitänyt mennä kuudella! Tuloksella ensimmäinen ei-sijoittunut, ei rahaa ja aika harmistus! Mutta pitäisi olla tyytyväinen, ei puomin puomia koko viikonloppuna ja Peppi taas parani vikaa päivää kohden, eli kuntoa riittää!

Muutenkin ollut nyt aika huonoa tuuria, Peppi joutui olemaan lomalla 1,5 viikkoa ennen NHF:ää. Ensin pisti ampiainen satulan paikkaan ja tuloksena aikamoinen turvotus juuri satulan kohdalla! Ja sitten tamma heitti tarhassa jalkansa sähkölangan toiselle puolelle, tuloksena turvonnut etunen. Ultrattiin ennen kisoja keskiviikkona ja kaikki jänteet priimakunnossa, oli ollut vain mustelma, mutta kisavalmistelu jäi käytännössä nollaan. Käytiin me pari kertaa juoksulenkillä maastossa ennen jalkahässäkkää, minä pinkoen maassa ja Peppi hölkötellen vieressä, mutta ei se ehkä mitään ideaalia treeniä hevoselle ole, minun kunnolleni kylläkin!
Donnalla tuli naulanpainama Lappeenrannan irtokengän lyönnistä, ja ollut myös lomalla. Ajattelin ettei sillä olisi finaalipaikkaa ja kun ei mitään tärkeitä kisoja, niin annoin rauhassa parannella naulanpainamaa.. Tänään sitten tuli kutsu Racing- finaaliin, mutta ei sitä taida treenaamatta uskaltaa lähteä kun on aikas isoa.. Katsotaan.. Oikeasti Donna tarvitsisi tähän väliin kotitreeniä ja pari kymppiä, ennenkuin on Tulevat Tähdet Finaali syyskuussa Ypäjällä. On niin varovainen hevonen ja niin lahjakas, ettei yhden finaalin takia kannata ryssiä yhtään. Sääli kun ei tiennyt finaalipaikasta yhtään aiemmin!

Toivotaan nyt kuitenkin että kuskilla riittää hermo Racing- finaaleissa tuoda Peppi maaliin kunnialla, ja että tämä huono tuuri nyt loppuisi, koko ajan jotain pientä molemmilla. No kai sitä pitää olla tyytyväinen ettei mitään isoa, pysyvää tai vakavaa kummallakaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti